Regimul Hollywood

 

Dieta Hollywood sau dieta Beverly Hills este o metoda de slabit care a facut furori in anii 1990 si care ramane in continuare foarte populara, foarte cunoscuta si adeseori adoptata de starurile americane. De ce? Cine stie? Poate ca femeile si barbatii care aleg acest regim de aproape trei decenii viseaza toti, in secret, sa se transforme in Halle Berry, Eva Longoria sau in Brad Pitt in doar 10 zile!

Este vorba despre o dieta bazata in exclusivitate pe fructe, importante surse de vitamine, minerale si fibre alimentare. Sunt singurele alimente pe care le poti consuma, cu o preferinta marcata pentru fructele exotice, desi doar bananele si avocado sunt excluse. Trebuie spus ca, fiind foarte restrictiv, acest regim i-a condus pe foarte multi la un esec zdrobitor. Acest regim este total contraindicat. El nu respecta principiul alimentatiei echilibrate si poate duce la carente grave, la pierderea de masa musculara si la o stare de oboseala permanenta. Si toate acestea, fara mare castig: kilogramele pierdute vor fi repede recuperate datorita efectului Yo-Yo.

 

Regim pe baza de fructe ... o zi? Nu, timp de 10 zile.Ei, da, aceasta este perioada impusa a fi respectata pentru ca dieta sa duca la un rezultat bun!

 

Principiul de baza este foarte simplu: din momentul in care ai mancat fructe, trebuie sa astepti cel putin doua ore inainte de  putea manca din nou. Principiul acestui regim este foarte simplu - tinand cont ca mananci exclusiv alimente fara lipide, scaderea in greutate se va produce cu siguranta. Fructele sunt sarace in calorii si bogate in apa. Din acest motiv, ele favorizeaza eliminarea grasimilor si purifica organismul, curatandu-l de deseuri si toxine.

 

Dupa 10 zile de alimentatie bazata exclusiv pe fructe se pot reintroduce treptat alte alimente, cum ar fi painea, legumele si carnea, o data sau de doua ori pe saptamana si apoi, putin mai mult in fiecare saptamana.

 

Este un regim usor de urmat. Adica se pune usor in practica, nu este nevoie de prea multa imaginatie, nici de planificare, organizare sau pregatire - mergi la piata, cumperi fructe (de preferinta exotice), te intorci acasa si le mananci proaspete si crude. Pe termen scurt, regimul este deosebit de eficient iarscaderea in greutate este rapida si apreciabila, chiar remarcabila. Problemele de supraponderbilitate dispar pur si simplu si te simti usor si "dezumflat". Problema este sa rezisti 10 zile!