Rolul suplimentelor alimentare

Planul grupei sanguine include si recomandari cu privire la suplimentele de vitamine, minerale si plante medicinale, care pot spori efectele dietei. Acesta este un alt domeniu in care exista multa confuzie si informare gresita. Pomparea de vitamine, minerale, preparate exotice si tincturi de plante medicinale este o actiune populara astazi. Este greu sa nu fii cucerit de vasta zona de remedii ce se revarsa de pe rafturile magazinului alimentar din cartier.
 
Dar, ca si in cazul alimentelor, suplimentele nutritionale nu functioneaza intotdeauna la fel pentru toata lumea. Fiecare supliment vitaminic, mineral si fiecare planta medicinala joaca un rol specific in organism.
 
Autoprescrierea de suplimente vitaminice si minerale poate fi periculoasa - multe dintre acestea actioneaza ca medicamente in organism.
 
Exista multe substante naturale in plante, numite fitochimice, care sunt mai eficiente si mai putin daunatoare decat vitaminele si sarurile minerale. Planul grupei sanguine recomanda regimuri fitochimice individualizate pentru fiecare grupa sanguina.
 
Prin urmare, administrarea speciala de vitamine, saruri minerale si substante fitochimice are rolul de a completa dieta dumneavoastra.