Problema personalitatii

Credinta ca personalitatea este determinata de grupa sanguina a unui individ este foarte respectata in Japonia. Denumita ketsu-eki-gata, analiza grupei sanguine in Japonia este o problema serioasa.Managerii corporatiilor o folosesc pentru a angaja muncitori, cercetatorii pietei o folosesc pentru a prezice obiceiurile de cumparare, si majoritatea oamenilor o folosesc pentru a-si alege prietenii, partenerii romantici si tovarasii de viata. Automatele care ofera analiza grupei sanguine pe loc sunt larg raspandite in gari, magazine, restaurante si alte locuri publice. Exista chiar o organizatie foarte respectata, Societatea ABO, dedicata ajutorului acordat indivizilor si organizatiilor in a lua decizii corecte, in concordanta cu grupa sanguina.
 
Ideea de a lega grupa sanguina de personalitate nu este de fapt chiat atat de ciudata. De fapt, daca priviti fiecare dintre grupele sanguine, veti putea vedea conturandu-se cate o personalitate distincta, mostenirea puterilor noastre ancestrale. Potrivindu-va puterile in conformitate cu grupa dumneavoastra sanguina, ati putea sa ajungeti la o mai mare eficienta si acuratete in munca si o mai mare fericire si securitate emotionala in viata.
 
Pana in prezent nu exista suficiente dovezi care sa justifice vreo concluzie cu privire la considerarea grupei sanguine in vederea stabilirii personalitatii, dar numeroase informatii din acest domeniu asteapta sa fie prelucrate si utilizate.