Grupa AB

  • Este o grupa rara. Provenind din amestecul populatiilor de rasa alba cu grupa sanguina A, cu mongolii cu grupa sanguina B, ea este intalnita la mai putin de 5% din populatie si este cea mai noua dintre grupele sanguine.
  • Pana acum zece sau douasprezece secole nu exista sange cu grupa sanguina AB. Apoi hoardele barbare au strapuns punctele sensibile ale multor civilizatii aflate in declin, invadand in lung si in lat Imperiul Roman. Ca rezultat al amestecului acestor invadatori estici cu ultimele si slabele vestigii ale civilizatiei europene, a aparut sangele de grupa AB.
  • Deoarece indivizii cu grupa sanguina AB mostenesc atat toleranta gupei A cat si pe cea a grupei B, sistemul lor imunitar prezinta o capacitate crescuta de a produce anticorpi cu specificitate pentru infectiile microbiene. Aceasta calitate unica de a nu poseda nici anticorpi anti-A nici anti-B le reduce posibilitatea de a fi predispusi la alergii si alte boli autoimune cum ar fi: artrita, inflamatia si lupusul eritematos diseminat.
  • Poate ca grupa AB reprezinta metafora perfecta a vietii moderne: complexa si nesigura.