Profilul stress / exercitiu

Persoanele cu grupa sanguina A reactioneaza la primul stadiu al sresului - stadiul de alarma - in plan intelectual. Stresul produce anxietate, iritabilitate si hiperactivitate. Pe masura ce semnalele de stres pulseaza in sistemul imunitar, persoanele devin mai slabite. Sensibilitatea amplificata a sistemului nervos uzeaza treptat anticorpii protectori. 
 
Persoanele cu grupa sanguina A nu raspund favorabil la confruntarea continua si au nevoie sa ia in considerare si sa practice arta imobilitatii ca "vraja" calmanta. Daca ei raman in starea lor naturala tensionata, stresul poate produce afectiuni cardiace si diferite forme de cancer. Exercitiile care asigura calmul si concentrarea sunt remediul care poate scoate grupa sanguina A din ghearele stresului.
 
Exercitiile izotonice moderate, cum ar fi plimbarea, inotul si ciclismul sunt favorabile pentru cei cu grupa sanguina A. Tai chi chuan, modelul lent, ritual al boxului chinezesc si hatha yoga, sistemul atemporal indian de intindere, sunt experiente calmante, de concentrare. Ceia este realmente angajarea mentala in activitatea fizica.
 
Urmatoarele exercitii sunt recomandate pentru cei cu grupa sanguina A. Acordati o atentie speciala duratei sesiunilor. Pentru a realiza o eliberare consistenta de tensiune si o revigorare a energiei, aveti nevoie sa efectuati unul sau mai multe dintre aceste exercitii, de trei-patru ori pe saptamna: