Planificarea meselor

Urmatoarele exemple de meniuri si retete va vor da o idee cu privire la o dieta tipica ce le este benefica celor cu grupa sanguina A. Ele au fost elaborate de Dina Khader, MS, RD, o nutritionista care a folosit cu succes dietele grupelor sanguine la pacientii sai.
 
Aceste meniuri sunt moderate in privinta aportului caloric si echilibrate in privinta eficientei metabolice la cei cu grupa sanguina A. Individul obisnuit va fi capabil sa-si mentina cu usurinta greutatea corporalasi chiar sa scada in greutate urmand aceste sugestii. Totusi, optiunile alimentare alternative sunt oferite in cazul in care preferati mese mai usoare sau doriti sa va limitati aportul caloric si totusi sa consumati o dieta echilibrata, multumitoare. (Hrana alternativa este prezentata alaturi de alimentul pe care il inlocuieste).
 
Ocazional veti observa un ingredient in cate o reteta care apare pe lista celor de evitat. Daca este un ingredient in cantitate foarte redusa (cum ar fi un strop de mirodenie), ati putea sa il tolerati, in functie de starea dumneavoastra si daca urmati cu strictete dieta. Totusi, alegerea felurilor de mancare si a retetelor este in general menita sa functioneze foarte bine pentru cei cu grupa sanguina A.
 
Pe masura ce deveniti mai familiarizati cu recomandarile dietei grupei sanguine A, veti fi capabili sa va creati cu usurinta propriile planuri de meniuri si sa va adaptati retetele favorite pentru a le face favorabile grupei sanguine A.