Planificarea meselor

Urmatoarele retete si mostre de meniu va vor da o idee cu privire la o dieta benefica tipica pentru cei cu grupa sanguina 0. Ele au fost elaborate de Dina Khader, M. S., R. D., o nutritionista care a folosit cu succes dietele grupelor sanguine la pacientii sai.
 
Aceste meniuri au un continut moderat in calorii si sunt echilibrate pentru a asigura eficienta metabolica la cei cu grupa sanguina 0. Individul obisnuit va fi capabil sa isi mentina cu usurinta greutatea corporala si chiar sa scada in greutate urmand aceste sugestii. Totusi, sunt oferite optiuni alimentare alternative daca preferati mancaruri mai usoare sau doriti sa va limitati aportul caloric si totusi sa consumati o dieta echilibrata, multumitoare. (Hrana alternativa este prezentata alaturi de alimentul pe care il inlocuieste).
 
Uneori veti observa un ingredient dintr-o reteta care apare pe lista de evitat. Daca este un ingredient in cantitate foarte mica (cum ar fi un pic de piper), s-ar putea sa fiti capabili sa il tolerati, in functie de strictetea cu care urmati dieta. Totusi, alegerea mancarurilor si retetelor este in general menita sa functioneze foarte bine pentru cei cu grupa sanguina 0.
 
Pe masura ce va familiarizati cu recomandarile dietei grupei sanguine 0, veti fi capabili sa va creati cu usurinta propriul plan de meniu si sa adaptati retetele preferate pentru a le face favorabile pentru grupa sanguina 0.
 
OBSERVATIE: Asteriscul (*) indica faptul ca urmeaza reteta.