Ghidul suplimentelor alimentare

Scopul suplimentelor alimentare la grupa sanguina 0 este:
  • Accelerarea metabolismului;
  • Cresterea activitatii de coagulare a sangelui;
  • Prevenirea inflamatiei;
  • Stabilizarea activitatii tiroidei.
Recomandarile care urmeaza pun accent pe suplimentele alimentare care intrunesc aceste teluri si atrag atentia asupra suplimentelor alimentare care pot fi contraproductive sau periculoase pentru cei cu grupa sanguina 0.
 
Anumite vitamine si minerale obisnuite sunt atat de abundente in alimentele corespunzatoare pentru grupa sanguina 0 incat ele nu sunt necesare in mod normal sub forma de suplimente alimentare. Acestea includ vitamina C si fierul - desi nu strica sa luati un supliment zilnic de vitamina C de 500 mg. Suplimentele de vitamina D nu sunt necesare. Multe alimente sunt imbogatite cu vitamina D si cea mai buna sursa dintre toate este lumina solara.
 
Toate aceste recomandari se bazeaza pe acceptarea dietei grupei sanguine 0 de catre dumneavoastra. Ele au ca suport recomandarile facute de doctorul D'Adamo in volumul "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine. Dieta individualizata cu solutii de mentinere a sanatatii, de prelungire a vietii si obtinere a greutatii ideale", 1999, Editura Solness Timisoara