Concluzii

Grupa sanguina este un determinant cu mult mai important al individualitatii si similaritatii decat rasa.

  • Grupa sanguina O: Este grupa cea mai veche si cea mai de baza, supravietuitorul din varful lantului trofic, cu un sistem imunitar puternic si bine inzestrat, dornic si capabil sa distruga pe oricine, prieten sau dusman.
  • Grupa sanguina A: Primii imigranti, fortati de necesitatea migrarii sa se adapteze la moduri mai agrare de viata si alimentatie, cu o personalitate mai cooperanta, care sa-i ajute la integrarea in comunitati aglomerate.
  • Grupa sanguina B: Asimilatorul, adaptandu-se la noi conditii climaterice si la amestecul populatiilor, reprezentand lupta naturii pentru un ecilibru de forte mai bun intre tensiunile mintii si solicitarile sistemului imunitar.
  • Grupa sanguina AB: Urmasii delicati ai unei fuziuni deosebite intre toleranta grupei A si grupa B, initial barbara, dar mai echilibrata.
 
Stramosii ne-au lasat fiecaruia dintre noi o mostenire speciala, imprimata in grupele sanguine.Aceasta mostenire exista permanent in nucleul fiecarei celule. Aici este locul in care antropologia si hematologia se intalnesc.