Masti impotriva caderii parului

 

Majoritatea femeilor se confrunta cu probleme din cauza caderii parului. Totusi, exista remedii care pot ajuta la intarirea firului de par.

 

1 Peste 4 linguri de coaja de salcie si radacina de brusture maruntite si amestecate in parti egale se toarna 1 litru de apa clocotita. Se fierbe totul la foc mic, timp de 10-15 minute, dupa care se lasa sa se infuzeze timp de o ora. Se strecoara, se adauga 10 gr de apilarnil si 2 linguri de miere. Se maseaza pielea capului si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Procedeul se repeta de 3 ori pe saptamana, pana la incetarea caderii parului.

 

2. Se amesteca parti egale:

  • coaja de stejar

  • coji de ceapa

Peste un pahar de amestec se toarna 1 litru de apa clocotita si se fierbe la foc slab o ora. Se dizolva 2 linguri de miere si se raceste. Se maseaza radacinile firelor de par si se lasa sub bonetica 30 de minute. Se repeta de 2-3 ori pe saptamana.

 

3. Se pregateste un decoct de coada-calului, in proportie de 1:20, in care se dizolva 1-2 lingurite de miere. Cu acest decoct se clateste parul dupa masca si spalarea lui.

 

4. Se amesteca suc de morcov si zeama de lamaie in proportie de 1:20, se adauga un pic de miere si se maseaza pielea capului.

 

5. Se ia planta uscata de pelin si se arde. Cenusa rezultata se cerne. 100 gr din cenusa se amesteca cu 50 ml ulei de migdale si 10 gr de miere. Se lasa sa se infuzeze timp de 4 ore. Apoi se maseaza pielea capului.

 

6. Se amesteca:

  • 100 gr de suc de aloe

  • 1/2 litru de vin sec

  • 2 lingurite de miere

Se lasa 2-3 zile, agitand periodic.

Se maseaza radacinile parului.

 

Sursa: Apiterapia, Antonescu Cristiana, Edituea Dexon, Bucuresti, 2015.