Tratamente cu laptisor de matca

 

Iată cum te poate ajuta lăptișorul de matcă:

 

1. Ai imunitatea scăzută?

Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală (sub limbă) în doze de 1-2g/zi pentru adulți și 0,5g/zi pentru copii, stimulează și întărește imunitatea organismului, crescând rezistența la răceli, gripe sau viroze.

Consumatorii de lăptișor de matcă au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală şi că au simţit un efect benefic intens care s-a răsfrânt asupra activităţii lor fizice, prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite.

 

2. Colesterol ridicat

Deoarece normalizează tensiunea arterială, lăptişorul de matcă n-ar trebui să le lipsească din alimentație celor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, celor obezi sau celor care prezintă colesterolul crescut.

Faptul că lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge a fost demonstrat în mai multe experimente. Studiile au arătat că administrarea a 0,5-1g de lăptişor de matcă zilnic este asociată cu o scădere de 10-20% a colesterolului total în 3-5 săptămâni de consum.

3. Bronșită și astm

Dacă suferi de diferite afecțiuni respiratorii, ar fi bine să iei în considerare și o cură cu lăptișor de matcă. Pacientii au relatat că în urma acestei cure cu lăptișor de matcă au observat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceală şi la gripă, iar dacă apoi s-au confruntat cu probleme similare de sănătate, vindecarea a fost mai rapidă şi fără complicaţii.

În cazul astmului, lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.

 

4. Ulcer și alte afecțiuni digestive

Folosit ca supliment alimentar, lăptişorul de matcă produce o serie întreagă de reglaje ale activităţii digestive. Este recomandat consumul lăptișorului de matcă copiilor (pentru a le provoca poftă de mâncare), și celor care suferă de tulburări intestinale însoțite de diaree, vărsături sau constipație. Atunci când este administrat în combinaţie cu miere şi polen, lăptişorul de matcă pur este benefic în cazurile de ulcer gastric şi ulcer duodenal.

 

5. Suferi de infecții urinare sau cistită?

Lăptișorul de matcă este utilizat și pentru ameliorarea cazurilor de inflamații ale vezicii urinare, prin dispariția progresivă a simptomelor de arsură și durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu această afecțiune, prin injecţii intramusculare cu soluţie de 40% lăptişor de matcă, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezică urinară iritabilă.

 

6. Tratament pentru artrită, dureri de spate și osteoporoză

Artrita este o boală destul de des întâlnită care afectează articulațiile prin inflamarea acestora, distrugând, astfel, flexibilitatea normală a articulației. Cercetările au ajuns la concluzia că, în cazul suferinţelor generate de artrită, ar fi bine să fie urmată o dietă vegetariană şi, în plus, să fie consumat zilnic lăptişor de matcă. Lăptişorul de matcă ajută la dispariția durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile, şi, în general, elimină oboseala.

Mai mult, doctorii au descoperit că lăptişorul de matcă poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului. Lăptișorul de matcă amplifică în mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita în oase şi de a rezolva pe cale naturală problema uzurii acestora.

 

7. Diabet

În urma unui studiu realizat pe 20 de persoane suferind de diabet, s-a constatat că după 2 ore de la administrarea lăptişorului de matcă, nivelul zahărului din sânge a fost mult diminuat.

Doctorii recomandă consumul lăptişorului de matcă inclusiv în cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină, deoarece, dacă este monitorizat cu atenție, lăptişorul de matcă va diminua excesul de zahăr din sânge.

 

8. Dureri de cap sau insomnii?

Lăptișorul de matcă ajută și la diminuarea migrenelor, iar atunci când este utilizat în combinaţie cu anumite tehnici simple de relaxare, lăptișorul de matcă poate duce la dispariţia acestora.

O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de îngrijorare atunci când reprezintă un simptom al unei tulburări, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă.

 

9. Depresie, stres și anorexie nervoasă

Lăptişorul de matcă poate ajuta considerabil la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului, contribuind totodată în ameliorarea anorexiei nervoase. Consumatorii de lăptișor de matcă suferind de depresie sau stres, au remarcat revenirea bunei dispoziţii şi instalarea unui sentiment de bunăstare.

Lăptişorul de matcă este un ajutor natural şi valoros și în cazul depresiei post-natale cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Acesta ajută nu numai la eliminarea depresiei, ci şi la amplificarea energiei necesare mamelor.

 

10. Alzheimer

Lăptişorul de matcă conţine acetilcolină naturală, și tocmai degradarea acesteia este corelată cu pierderea memoriei şi cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariția bolii Alzheimer.

Medicina occidentală a urmărit să trateze această boală prin creşterea nivelului de acetilcolină în creierul pacientului, iar lăptișorul de matcă poate ridica nivelul acestui neurotransmiţător fără a genera efecte secundare nedorite, asociate de regulă cu medicamentele de sinteză (greață și toxicitate hepatică).

 

11. Stimulent intelectual

Lăptişorul de matcă este un excelent stimulent intelectual. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual și îmbunătăţirea memoriei.

Așadar, lăptișorul de matcă poate fi un înlocuitor natural al medicamentelor dedicate îmbunătățirii memoriei consumate intens de studenți pe perioada sesiunilor.

 

Sursa: Apiland

 

Laptisorul de matca si diabetul

Lăptișorul de matcă și memoria
Lăptișorul de matcă și imunitatea