Beneficiile laptisorului de matca

 

 

Numit de vechii greci sursa tinereţii veşnice, lăptişorul de matcă este, astăzi, studiat în marile universităţi ale lumii, ajungând să fie considerat un adevărat elixir al tinereţii, al sănătăţii şi al frumuseţii, pentru că eficienţa sa a fost dovedită în cazul mai multor afecţiuni.

  • Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual
  • Acționează benefic asupra sistemului nervos
  • Îmbunătățește nivelul energetic general
  • Ajută la reducerea colesterolului din sânge
  • Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă
  • Întârzie procesul de îmbătrânire

Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă.

 

Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară.

 

Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi.

.

Lăptişorul de matcă conţine o serie întreagă de vitamine, minerale, enzime, toată paleta de aminoacizi esenţiali, dintre care unii nu pot fi sintetizaţi de organismul nostru. Tocmai de aceea lăptişorul de matcă este considerat un supliment alimentar esenţial! Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”

 

Conţine şi acel acid deja celebru 10-HDA, care are un puternic efect antiviral, antibacterian şi antifungic, ceea ce face ca lăptişorul de matcă să ne întărească sistemul imunitar. Ne scapă de răceli, de gripe, de tot felul de infecţii şi face ca rănile să ni se vindece mult mai repede.

Nu trebuie să uităm însă că lăptişorul de matcă este singura sursă naturală de acetilcolină, o substanţă esenţială în transmiterea influxului nervos, ceea ce face ca lăptişorul de matcă să îmbunătăţească memoria, să crească puterea de concentrare şi randamentul intelectual. Este excelent în perioada de creştere a copiilor, în perioadele de examene, dar şi atunci când încep să apară primele semne de degradare neuronală.

Este considerat un stimulent natural al imunităţii organismului, dar ajută şi la scăderea nivelului de colesterol, contribuind la reducerea tensiunii arteriale, este folosit in cazuri de epuizare fizică şi psihică, stress, afecţiuni endocrine şi ale ficatului, îmbunătăţeşte memoria şi somnul, încetineşte procesul de îmbatrânire, ameliorează tulburările de menstruaţie sau de menopauză iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză

Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort.

 

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă  acest tonic de excepţie pentru refacerea organismului după eforturi intense, după intervenţii chirurgicale şi după tratamente agresive. Pentru cei care depun eforturi intelectuale pe termen lung, pentru anemici, pentru hepatici şi pentru bolnavii de cancer, de Parkinson şi de alte boli grave, lăptişorul este un ajutor preţios.

Lăptişorul de matcă pur încetineşte procesul de îmbătrânire, de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria. Prin conţinutul de acetilcolină, lăptişorul de matcă pur poate preveni boala Alzheimer. În cure interne, vitamina B5 (Acidul pantotenic) supranumită şi vitamina antistres, are efecte benefice asupra sistemului nervos, a glandelor suprarenale şi a podoabei capilare, stopând căderea părului şi prevenind albirea prematură a acestuia.

Lăptişorul de matcă menţine astfel bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Lăptişorul de matcă pur este indicat în tratamente cosmetice, atât intern, cât şi extern, ca un elixir al tinereţii. O cură de acest fel revigorează tenul obosit, îmbătrânit şi uscat, iar elixirul poate fi adăugat în compoziţia cremelor şi a măştilor de faţă.   

 

Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.

 

Sursa: Apiland

Descoperă beneficiile lăptișorului de matcă pur pentru memorie și concentrare