Beneficiile consumului de fagure de miere

 

Mestecand zilnic fagure rezultat din ceara de albine, nu faceti nimic altceva decat sa va introduceti compusi biologici activi in organism precum si extrem de multa vitamina A. Fagurele de miere mestecat iti va intari sistemul imunitar, acesta iti va curata dintii, iti va dezinfecta cavitatea bucala, iti va vindeca gingiile inflamate si te va ajuta la eliminarea tartrului.

Fagurele de miere contine compusi utili care sunt prezenti in toate celelalte produse apicole la un loc. Printre beneficiile minunate ale acestui produs se numara:

 

1. Întăreşte sistemul imunitar

Fagurele de miere combate carenţele de vitamine şi minerale din organism. Pentru întărirea imunității, se recomandă mestecarea unei bucăţi de fagure în fiecare zi, câte 15- 30 de minute, o lună. Cura trebuie să aibe loc în special primăvara şi toamna. 

 

2. Excelent pentru copii

Datorită dulceţii sale, fagurele de miere uşor de consumat chiar şi de către copii. Mestecarea unei bucăţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, le va întări organismul, iar acesta va face faţă mai uşor provocărilor de sezon – răceli, gripe. Pentru consumul zilnic, se recomandă 50 g de fagure.

 

3. Vindecă răcelile

În caz de răceli, suferindul trebuie să mestece 100 g de fagure în fiecare zi, până simptomele se ameliorează. Fagurele conţine vitamine care combat răceala şi reduc inflamaţiile de la nivelul gâtului. 

 

4. Tratează bolile de stomac

Cei care suferă de gastrită sau tulburări digestive pot să încerce un tratament naturist pe bază de fagure de miere. E recomandat să mestece zilnic o bucată de fagure şi să înghită ceara rezultată. Aceasta va acţiona ca un pansament digestiv şi va reduce senzaţia de arsură. 

 

5. Curăţă cavitatea bucală

Mestecarea fagurelui este bun pentru împiedicarea sângerărilor gingivale și pentru curățarea dinților. Se mestecă o bucată de fagure de mai multe ori pe zi, una sau două săptămâni la rând. Ceara nu se înghite. Se clăteşte apoi gura cu ceai de muşeţel călduţ. 

 

6. Cicatrizează rănile

Rănile infectate se pot vindeca mai repede cu ceara din fagurele de miere. Se mestecă fagurele, se colectează cearea și se modelează. Se ia o cantitate variabilă de ceară, în funcție de mărimea rănii, se încălzește pe o lingură de metal ținută deasupra flăcării. Ceara călduță se aplică pe rană, ca atare sau fixată pe un pansament, și se lasă preț de câteva ore sau peste noapte, având grijă ca locul afectat să fie bandajat cu atenție. Se repetă procedeul înlocuind ceara, până ce aceasta „trage“ tot puroiul. 

 

7. Amelioreaza bolile cailor respiratorii

Aceste boli de regula, sunt legate de tulburarea metabolismului si lipsa unor nutrienti. Fagurele de miere va completa carenta de vitamine si minerale din organism.

S-a demonstrat faptul ca persoanele care au consumat regulat faguri de miere, inca din copilarie, destul de rar au suferit de boli. Fagurii de miere mestecati zilnic vor intari imunitatea cailor respiratorii, lucru ce va dura cel putin patru ani.

Cea mai buna modalitate de intarire a organismului cu fagure de miere, este mestecarea unui fagure zilnic cate 30 de minute, timp de 30 de zile, de maxim 2 ori pe an. Este de preferat sa se faca acest tratament de intarire a organismului inainte de sezonul rece cat si la terminarea lui.