Beneficiile consumului de capaceala de albine

 

2. Căpăceala de albine: beneficii

 

Căpăceala de albine este o combinație de ceară și propolis, prima fiind utilă la sigilare, iar cea de-a doua substanță contribuind la sterilizarea mierii. În funcție de tipul de căpăceală pe care îl cumperi, aceasta mai poate conține și miere. Din acest motiv, căpăceala este un produs care poate fi consumat cu încredere, pentru că are efecte benefice asupra organismului:

  • Are acțiune antimicrobiană (datorită propolisului) și ajută la tratarea răcelilor și la prevenirea acestora. Căpăceala de albine este foarte utilă ca supliment, dacă vrei să previi infecțiile respiratorii, dar și infecțiile urechii.
  • Ajută la tratarea și prevenirea cariilor dentare și a altor probleme orale, pentru că sterilizează gura și elimină bacteriile care erodează suprafața dinților. Se mai spune despre căpăceala de albine că ar ajuta și persoanele care suferă de parodontoză și boli ale gingiilor, însă îți recomandăm să consulți un medic stomatolog înainte de a aplica orice tratament naturist.
  • Propolisul este un bun tratament pentru paraziți intestinali, pe care îi elimină cu o rată de succes de 60%, conform studiilor.
  • Consumând regulat acest supliment, îți vei regla metabolismul și îți vei menține silueta. 
  • Ajută sistemul cardiovascular și oferă vaselor de sânge mai multă elasticitate, fiind recomandat persoanelor care au tensiune arterială crescută, colesterol mărit sau sunt predispuse la ateroscleroză.
  • Este un antibiotic natural, care previne instalarea infecțiilor de orice tip în organism. Dacă vei consuma căpăceală de albine când ești bolnavă, aceasta va grăbi vindecarea, dacă este administrată în paralel cu tratamentul prescris de medic.
  • Reglează glicemia, fiind o variantă perfectă de tratament pentru prediabetici. Căpăceala de albine poate fi luată și de către diabetici, având un efect pozitiv pe termen lung, alături de tratamentele cu nsulină și medicamentele prescrise de medic.
  • Căpăceala de albine este plină de substanțe benefice și antioxidanți, datorită prezenței propolisului, și ar putea avea efecte anticancerigene. S-a descoperit că propolisul are un efect pozitiv asupra cancerului de prostată, limitând dezvoltarea și înmulțirea celulelor canceroase.
  • Tratează afecțiunile stomacului, calmând hiperaciditatea gastrică și fiind benefic pentru persoanele care suferă de gastrită.

Capaceala se consuma ca si o guma de mestecat, pana la topirea completa a tuturor componentelor. In acest fel asigura si o igiena orala deosebita.

Recomandam un tratament preventiv cu acest produs tuturor oamenilor care isi doresc un gat sanatos!