Detoxifiere

 

Detoxifierea este, de fapt, ceea ce organismul nostru a fost proiectat sa faca si ceea ce face cat este ziua de lunga.

Definitia "toxinei" este "otrava" = o "substanta care, cand este introdusa intr-un organism viu sau e absorbita de acesta, ii poate distruge viata sau vatama sanatatea".

 

Mass-media consuma mult spatiu, imagine si sunet pentru a ne spune ca detoxifierea nu rezolva nimic, ca nu suntem plini de toxine si otravuri si ca orice incercare de a ne detoxifia este fie o pierdere de vreme, fie de-a dreptul nociva.

 

Cu totii mancam in fiecare zi! Detoxifierea nu face decat sa schimbe ceea ce mancam! Cu totii cumparam alimente; detoxifierea ne face doar sa cumparam lucruri diferite! Toti dorim sa avem mai multa energie, pentru a face mai multe lucruri; detoxifierea ne da energie suplimentara cu sacul, ne creeaza o stare de spirit pozitiva si o modalitate de a merge inainte care e simpla, eficienta si usor de urmat. Nu trebuie decat sa investim putin timp pentru a ne obisnui cu ea. Detoxifierea este pozitiva pentru oricine. Singurul lucru care va poate impiedica succesul intr-un program de detoxifiere este propria dumneavoastra atitudine. Indiferent de profesia pe care o aveti, indiferent de programul zilnic, oricati copii ati avea, nu exista niciun motiv de a nu putea sa va detoxifiati. In fond, detoxifiere nu inseamna altceva decat sa mancati sanatos!

 

Pe buna dreptate, dorim sa ne traim viata din plin. Vrem sa facem totul si sa fim de toate pentru toti. Singura problema este aceea ca ne credem corpurile in stare s-o faca fara ajutorul nostru. Ba chiar ne asteptam ca ele sa rezolve totul impotriva faptelor noastre. Ne incepem ziua cu cafeina, fiindca ne inchipuim ca n-m putea trai fara ea - greseala numarul unu. arim peste micul dejun, fiindca suntem prea ocupati ca sa mancam - greseala numarul doi. Infulecam un sandvis la ora pranzului, iar pe la jumatatea dupa-amiezii rontaim o ciocolata, pentru ca nu avem timp sa preparam si sa consumam o masa cum se cuvine - greseala numarul trei. Dupa care ne relaxam, seara, cu un pahar mare de alcool (sau doua) si o cina la pachet!

Si pe urma, ne asteptam ca a doua zi dimineata s-o luam de la capat, eliberati de stres si duduind de energie. O vreme merge, dar in cele din urma corpul dumneavoastra ajunge la capatul puterilor. Iar aceasta este etapa in care ne aflam acum: pretindem ca organismul nostru sa dea rezultate, iar cand nu reuseste, refuzam sa credem ca noi suntem raspunzatori. Devenim obositi si artagosi, nu ne mai putem osteni sa facem nimic ca lumea, dar juram ca maine totul se va rezolva.

 

Ei bine, maine este azi, prima zi in care stabiliti cu dumneavoastra insiva sa faceti cateva schimbari care va vor spori energia pentru a face mai multe in fiecare zi din viata - si in viata ca atare!

 

Va detoxifiati dieta si atitudinile fata de mancare si fata de organismul dumneavoastra. Detoxifierea va creeaza bunele obiceiuri neesare pentru a va trai viata din plin. Detoxifierea ar trebui sa devina un stil de viata! Este chiar simplu - va provoc sa incercati!

 
 

Referinte:

  1. Scrivner, Jane - "Cum sa eliminam toxinele din organism", Editura Orizonturi, Bucuresti, 2013
  2. Hutchens, Jerry Lee - "Purificarea completa a organismului: aflati secretele unei cure eficiente de detoxifiere", Editura M.A.S.T., Bucuresti, 2018